Valla bayaa uzuun bi yazı yazacağım gibi.Anlatmaya çalıştıklarımı açmaya çalışayım:)
Clippers'ı yorumlarken Cassell ve Mobleyden niye önemli bir güç olarak bahsetmediğim sorusuna şöyle cevap vereceğim. Çünkü ikisi de önemli bir güç değil

.Bence bu iki oyuncu da kendini yıldız zanneden orta ya da en fazla en fazla kalburüstü denilebilecek oyuncular.O yüzden temel yük Magette'nin ve Brand'ın elinde demek istemiştim.Bunlaradan birisinin ufak bir sakatlığı casselle ve mobleye iş düşürür bunlarda iş yapmayı sevmez.Senelerdir Clippersın iyi işler yaptığına da katılamayacağım.Senelerdir adı olan kağıt üstünde de gerçekten iyi görünen kadrolar kuruyorlar ama sadec kadro,takım değil.Bir takım oluştururken o takımın beraber oynayabilirliğine bir bakmak lazım.Cassell ve Mobley fena adamlar değil ama Clippersın ihtiyacı olan oyuncular hiç değil.Clippersa daha çok pis iş yapacak takımlaşmaya yardımcı olacak adamlar gerekiyordu oysa EGOspor kurdular.Cassell ve Mobley bu egolarını haketseler bişey de demeyecem hayal aleminde kendilerini yıldız zanneden fukaralar.Brandın Pfliğine diyeceğim yok ama bu takım böyle giderse ya kaçacak ya da küçük takımda şampiyonluk göremeden gitti adamcağız diyeceğiz (Ya da potansiyel bi şampiyonluk adayına gider35 yaşında)Yani ben şahsen çok umutlu değilim genel olarak bu takımdan.Söylediğim gibi Clippers kulağa hoş geliyor uzaktan ama o kadar.
Kobe ve Lakers:
Bir arkadaş Kobeden nefret edebilirsin demiş.Hayır Kobeyi çok severim.Hatta bak

sevdim bile.Ama uzaktan.Phoenixe geliyo dediklerinde aklımı oynatmıştım.Çökmüş Phoenixe bile istemedim kendisini.Niye diye sorarsan şöyle diyeceğim.Iverson,Kobe bunlar çok iyi top oynar,sayı atar,müthiş hareketler yaparlar havada fırdöndü gibi döner sonra topu bırakırlar,her maç 40 sayı atarlar ama...
Takıma uymazlar,onlar oyunlarını oynar takım onlara uyarsa uyar uymazsa kendi bileceği iştir.O sayısını havasını yapar.t-shirtü ayakkabısı vardır.Ona hava lazımdır önce.Etrafına bakmaz bu takım ne oynar diye.Yönetmez takımı takıma göre malzemeye göre helva yapayım demez.Nash-Amare,Parker-Duncan,Wade-Shaq ikilileri gibi bir ikjilisi olmaz.Ya kendi gider ya o.öyle olmazsa da top kendine gelince öbür adam ne eder diye düşünmez sallar çoklukla atar da.Ama basketbol 1 kişiyle oynanmaz ne yazık ki.Ama sabah akşam Iverson hareketi Kobe smacı izlerim o ayrı ama onları uzaktan sevmek aşkların en güzeli

Bir de Sacramento meselesi var.Niye bu takıma şans vermiyorum ya da düşük şans veriyorum.Şu andaki yazımı yazarken Phoenix-Sacramentoya 118-117 yenilmişti peki fikrim değişti mi hayır.Stojakovic coştu Phoenixi yendiler.Böyle oynarsa yenmeye de devam ederler ama benim hiç umudum yok açıkcası.Bence biraz Phoenixle karşılaşmanın gazı bi de kesinlikle hafife almadığım pota altı gücünün Amaresiz Phoenixe ters gelmesi.Manuya cevabım şu Amaresiz birebir kağıt üstünde bir Phoenix-Sacramento kıyası istiyor isen bunun tamamen Stojakovicin formunun ne olduğuna bağlı olduğunu söylerim.Ben ilk yazımı yazdığımda oynamıyordu,Phoenix maçında oynadı ama yine oynamayacak.çünkü mutlu değil,umutlu da değil.İlk beş için bi değerlendirme yapmam gerekirse BONZİ WELLS seneye gider zaten uyumsuz sevimsiz sorunlu bir takımda daha sorunlu oluyor ve Portlandlı damarı habire atıyo (Bizim kasımpaşa gibi bi yer herhalde bu portland çok merak ediyorum nedir olayı)BİBBY kişisel bir sempatim olması dışında ortalama bir guard ama severim kötü şey söyletmem STOJAKOVİC tamamen kendine bağlı vezir de olur rezil de ABDUR-RAHİM sakatlıkla başı dertte olamsı dışında diyeceğim bişey yok iyi bi topçu MİLLER zamanında çok umut bağladığım ama beni hayal kırıklığına uğratmaktan vazgeçmeyen Center.Fena takım değil zaten ama herşey STOya bakar.O oynamadığı anda koyacak bir stepnesi yok bu takımın ki oynamamaya meyilli.Bence Playoff göremez.İstatistiksel veri için daha erken bi aya geçsin görürüz ama iyi başlamadı Sacramento açıkcası.Phoenix maçı performansları özellikle Sto böyle devam ederse iş değişir.Bi tehdit olurlar.Ama bu takım Shareeeef sakatlığı da çekecek.
Bi de Nash sakatlanırsa demişsin phoenix maç kazanamaz demişsin.İnsaf iki yıldızı sakat herhangi bir takım biraz zorlanır di mi.San antoniodan çıkar Duncanla Manuyu bak nasıl oynuyolar.Bizim sakatlık hakkımız doldu valla yok artık

Ama eleştirin benim yazılarımda sakatlıklara deyinmem ise şunu söyleyeyim Clippers dışında söylediğim Shareef,Baron Davis falan sakatlığı yaşam tarzı haline getirmiş oyuncular yabi banko kaçıracakları maçlar var.Clippers örneğinde de sadece 1 ay kullandım Amaresiz 4 ay oynayacağımız düşünüldüğünde bu arkadaşların 1 ayda dağılacakları anlatmaya çalıştım.Çünkü zaten kişisel yetenek üstüne kurulmuş bence tam anlamıyla balon takım olmasalar da biraz şişirildiler.Etiketi iyi olan ama takım olamayacak takım oyuncusu olamayan kişisel yeteneklerle bir yere gelmeye çalışacak bir takım.Bence Playoff ilk turundan ötesi olmaz ama görücez yine.
Bu arada şunu söyleyeyim Phoenixi bu grupta birinci düşünürken inanılmaz bir fark ya da uçurum görmüyürdum.Sadece grup birincisi olacaklarını düşündüğümü ve buna diğerlerinden takım yapısı,uyum ve kadro olarak Amarenin 4 ayda döneceğini de düşünerek yazdım nitekim şu ana kadar Amaresiz de fena idare etmedik.Sacramentoyu yensek hatta süper diyecektim ama olmadı.Neyse uzadı çok bay bay
Not:Golden Stateye kimsenin itirazı olmamış pota altları biraz topallıyo Murphy de pek iyi değil takas yaparlarsa pota altına bi ortalama adamla bayaa bomba olacaklar süpriz atım bunlar