Kıran kırana geçecek bir seri izleyeceğiz. Bireysel olarak baktığımızda Miami'nin üçlüsü süper ama ilk 5'in gücüne baktığımızda Oklahoma daha takım hüviyetinde. İki takımda da eşleşilmesi ve durdurulması 2 zor oyuncu var bakalım hangisi maçları domine edecek. Özellikle Lebron'un oyun zekası ve fiziksel özellikleri ön plana alındığında Miami'yi bir adım daha önde görüyorum. 4-3 Miami lehine oy kullandım. Kevin Durant ise tam bir makine gibi. Adamın sinirleri alınmış aynı Avrupa'lılar gibi. Hiç el titremesi veya stres yapma yok. Eli ise çok düzgün. İki takımında fast break sayılarından çok ekmek yiyeceğini düşünüyorum. Özellikle bu seride Wade bence Westbrook karşısında normale dönüp gerçek performansını ortaya koyacaktır. Çünkü özellikle Boston serisinde tüm yük Lebron'un üzerinde idi ama bu seride Wade'e çok iş düşüyor. Bosh ise sakatlıktan çok iyi döndü. Son Boston maçında bence en iyi maçlarından birini oynadı. Pota altı olarak Perkins ve İbaka etkili bir performans sergileyebilir. Bu nedenle özellikle Lebron ve Wade'in içeriye sürekli dalıp bu ikiliyi faul problemine sokmaları gerekiyor. Perkins'in zaten Boston'da bu tarz sıkıntıları olmuştu. James Harden ise inanılmaz oynuyor. Bana göre Spurs serisinde çok etkileyici oynadı.
Russell Westbrook - Mario Chalmers
Thebo Sefolasha - Dywane Wade
Kevin Durant - Lebron James
Sergei İbaka - Chris Bosh
Kendrick Perkins - Joel Anthony
James Harden - Shane Battier
Nick Collison - Udonis Haslem
Derek Fisher - Mike Miller
Bu iki ekip bu sezon 4 kere karşılaştılar. İki takımda 2 kere kazandılar.
4 Nisan 'daki karşılaşmayı Miami kazandı
Miami 98 -93 Oklahoma
25 Mart'daki karşılaşmayı ise farklı bir şekilde Oklahoma kazandı.
Oklahoma 103 - 87 Miami
16 Mart'daki karşılaşmayı deplasmanda Oklahoma kazandı.
Miami 85 - 96 Oklahoma
1 Ocak'daki karşılaşmayı Miami deplasmanda kazandı.
Miami 108 - 103 Oklahoma