Savunmak değil,diğerleriyle aynı tepkiyi almasını istiyorum. Etiklik bir çizgiyse 1 adım geçsen de dışında kalırsın 10 adım geçsen de.
1 ve 10 farkli yazilir Mert, durum farkli diye buradaki insanlar da farkli bakiyor. Etik olmayan ve iyice etikten cok daha uzak seyler var hepsini ayni kefeye koyamayiz yani. Soyle de bir sey var hack taktiginin bana gore en itici yani ki ayni seylerin flop da oldugunu da iddia edenleri anlarim. Oyunu durduruyor ve sogutuyorsun. Basketbol oynanmiyor sahada ve rakibini yenemiyor gibi bel alti yapip avantaj sagliyorsun. Flop ise bir mudahaleyi hakemin gozune sokup abartip takimina pozisyon avantaji saglamak istiyorsun. O yuzden hack taktigi bana daha oyunun ozune aykiri geliyor.
Neyse herkesin dusuncesine saygi duymak lazim. bana hack taktigi cooook daha itici geliyor.
-
Flop ile ilgili sunu soylemek isterim. Charge alip yere dusmek, ve bir 4 veya 5 numara oyuncusu back down yaparken bokunu cikararak iceri dolu sirtina verip girirse artik kendini yere birakabilirsin bana kalirsa.
NBA yine altindan kalkamayacagi bir karar degisikligine gitmeye calisiyor.
Ornek:
-Dribbling yaparken top tasima(bunlarin bir ara hepsine Iverson falan steps yapmazken sacma dudukler de cikardi)
-Sut fakeinden sonra oyuncunu uzerine dogru yuklenip faul alma.(ben bundan hic memnun degildim bu sene ztn standardi yoktu)
-En kotusu ise fasist Sternun teknik faul kurali. Standardi aralarinda en iyi yakalanan ama oyunun ozune tamamen aykiri duygudan uzak bir robot basketbolu oynatmaya yonelik bir karar. Genel olarak flagrant olmayan yerde flagrant calinir. Hakeme ama niye dediginde mactan atilirsin vs.
Bunlar acayip basarisiz uygulaniyor kural olarak. Simdi flopu kaldircaklar charge alan adamin gogsune biri hayvan gibi carpicak bir de diger adama falan faul verilecek. NBA hakemleri bu transitionlarda cidden kotuler ve kural cok acik bir seyi ifade etmiyor yani
http://www.youtube.com/watch?v=ajUs-oD4oDQbu mesela floptu ve Clippers bu seviyeye yaklasti bu sene ama isin garip kismi LeBron gibi adamlar da flop yapiyor ben onu anlamiyorum zaten.