- superbad olağanüstü bir gençlik filmiymiş. kızlar değil ama erkekler çok beğenir bunu. yabancı filmlerde pek gülmememe rağmen, bu filmde iyi güldüm.
- 3 idiots da, nadir izlenmesi gereken bollywood filmlerinden biri. müzikal ve eğlenceli bir gençlik filmi.
- sucker punch da çok kaliteli bir yapıt olmasa da, çerezlik film kategorisine cuk oturuyor. iyi vakit geçirmek isteyenler için bire bir. olağanüstü efektler, güzel kızlar, silahlar-kılıçlar ve mükemmel soundtrack albümü.
- uzakdoğu yapımı olan a moment to remember da kendine has özgün bir havası olan bir yapım. uzakdoğu sevenlerin kaçırmaması gereken cinsten.
sen listeyi tut biladerim şenol hocayı dikkate alma. güzel bi kaynak bence de, ara ara güncel halini kopyalarsın yeni mesaj olarak böylece geri sayfada kalmaz. topic'in ismiyle birebir uyuşan güzel bir çalışma. kategoriler biraz daha detaylandırılabilir bile aslında. imdb'den türle arama yapılıyor mesela ama oradaki film türleri çok standart, çok bir fikir vermiyor.
ben de müsait bir anımda aklıma gelen eklemeleri yaparım.
evet, öyle yaparsak daha iyi olur. gençlik filmleri, uzakdoğu yapımları, fransız sineması ve çerezlik (popcorn veya iyi vakit geçirten de diyebiliriz) kategorisi de ekliyim. aslında sinema akımları da var (italyan gerçekçiliği, dogma vs) ama onları günümüzde pek izleyen olmuyor. zor zaten eski film izlemek.
bu çok iyiymiş. the sting'i nasıl unutmuşsam, o da bu kategoride güzel bir film. psycho'yu da kendim dışında savunana rastlamamıştım süpriz finalli film konularında. bu güzel oldu.
sonu şaşırtmacalı filmlere iki ekleme de benden gelsin; Paul McGuigan'ın Wicker Park ve Number Slevin adlı filmleri. Lucky Number Slevin IMDB'de daha iyi puan almış ama bana biraz zorlama gelmişti kurgusu. Wicker Park'ın şaşırtıcı yanı ise daha zekice hazırlanmış buldum ve o filmi daha çok beğenmiştim.
lucky number slevin'i duyuyorum cidden şaşırtıcı finaliyle ilgili. izleme listeme alıyım.