Kayhan harika fikir. Ben de ne zamandan beri nasıl bir sosyal sorumluluk projesi yapabileceğimiz hakkında düşünüyordum. Senin postunu gördükten sonra TEMA ve ÇEKÜD ile telefonda konuştum. Hemen bilgileri aktarayım:
Bu vakıflara göre bizim ağaç dikme günleri gibi bir sembolik bir organizasyon yapabilmemiz için çok fazla fidan almamız gerekiyor. Bu rakam ÇEKÜD'de 1000, TEMA'da 2000. Tema'da yaptığın 2000 fidan yardımında bir hatıra ormanı oluşturup istediğin ismi verebiliyorsun. 2000 tane fidan çıkarabileceğimizi pek sanmıyorum açıkçası.

ÇEKÜD'de dikeceğin ağaç başına 3 YTL veriyorsun, TEMA'da ise fidan organizasyonunda dikeceğin yere göre değişiyor. Mesela İstanbul 8,5 YTL, Adıyaman 2,5 YTL. Ancak yardım yapmak istersen meşe palamudunun dokuz tanesi 1,5 YTL.
TEMA'nın "el koyun" diye bir kampanyası varmış, ona yönlendirdiler beni.
www.elkoyun.org internet sitesinden bakılabilir. Cep telefonuyla 5 YTL yardım yapılıyor.
Dikim tarihleri bahar aylarında oluyormuş bu arada. Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Ekim ve Kasım ayları dediler. ÇEKÜD farklı yerlerde dikim yapıyormuş, şimdi sırada Gümüşhane ve Konya varmış. İstanbul'a en yakın olan ise İzmit'teymiş ve o dikim gününe topluca gidip organizasyona katılabiliyormuşuz. Tahminen Ekim gibi olacak dedi konuştuğum kişi. Buna katılmak güzel olabilir.
www.tema.org.trwww.cekud.orgwww.elkoyun.org